over clair

Iets over de geschiedenis van Clair en een portret(je) van de enthousiaste vakvrouw die er achter staat.

 

Clair excentrieck in een notendop

Ongeveer 20 jaar geleden werd Clair actief in de wereld van antiek, kunst en brocante. Het begon allemaal met een winkel in Goor, die al gauw te klein werd. Clair verhuisde toen naar een knus winkelpand in Haaksbergen, waar Clair zich ook bezighield met het organiseren van meerdere fairs op het gebied van antiek en kunst. Na zich oorspronkelijk als Clair Brocante te hebben gepresenteerd, bracht het werken in andere deelgebieden met zich mee dat de naam Clair Brocante de lading niet meer dekte.

Sindsdien gaat Clair als Clair Excentrieck door het leven met als werkgebied alles rondom de inkoop, verkoop en advisering van antiek, kunst, brocante, verzamelobjecten en curiosa.

 

 

Daarnaast houdt Clair Excentrieck zich bezig met het organiseren van fairs op het gebied van antiek, kunst, brocante en verzamelobjecten. Vaste locaties voor de jaarlijks terugkomende Clair Antiek, Brocante- en Verzamel Fairs zijn onder meer de Oostendorper watermolen bij Haaksbergen en het Van der Valk hotel te Hengelo .

 

Aankondiging van de zesde Old Christmasfair in het Van der Valk Hotel te Hengelo (o).

Portret van een duizendpoot

De drijvende kracht achter Clair is Hannah Hilgen, die vanaf kindsbeen een grote belangstelling heeft voor kunst en oude spulletjes. Dit groeide later uit tot een brede, professionele belangstelling voor kunst en antiek in de ruimste zin van het woord. Het uitte zich in talrijke deelgebieden, zoals meubilair, schilderkunst, sculptuur, zilverwerk, sieraden, enzovoort. Een andere belangrijke activiteit van Clair is het organiseren van fairs op dit gebied.

 

Naast bovengenoemde commerciële activiteiten is Clair ook actief als freelance journaliste bij RTV Sternet waar zij naast reguliere interviews onder meer in 2014 de serie “Kunst met Clair” op de buis presenteerde. RTV Sternet is de publieke lokale omroep van de gemeente Haaksbergen. RTV Sternet brengt 24 uur per dag, 7 dagen per week, onafhankelijk nieuws en informatie over Haaksbergen en omgeving. Zij doen dit via internet, sociale media, televisie en radio.